Ikita Karateklubb

nordnes_kkIkita Karateklubb er en sammenslåing av klubbene Nordnes Karateklubb og Sentrum Karateklubb med en rik historie.
Nordnes Karateklubb ble stiftet i 1986, og har fostret hele 3 Kongepokalvinnere opp gjennom årene i tillegg til en drøss med Norgesmestere.


Klubben har tre ulike partier i Haukelandshallen; barneparti, nybegynnere og videregående. Alle instruktører er godt utdannede gjennom Kampsportforbundet sin kursplan, og kan tilby deg karatetrening på ulike nivå; barnetrening, selvforsvar, konkurransetrening, tradisjonell trening og karate som mosjon. Klubben har også et godt sosialt miljø og vi har mange aktiviteter også utenfor treningene.

Barneparti
På klubbens barnepartier lærer barna grunnleggende kroppskontroll, respekt, disiplin og selvforsvar. Alle våre instruktører på barnepartiene har instruktørutdanning rettet mot barnetrening og lang erfaring fra denne type instruksjon og opplæring.

Selvforsvar
I dagens samfunn forekommer det dessverre mange handlinger av blind vold, ran, overfall, voldtekter og andre overgrep. Med kunnskaper i karate kan du være bedre rustet dersom du skulle havne i en slik situasjon. Klubbens trening gjør deg bedre rustet til å takle en situasjon dersom den skulle oppstå. Treningen vil gi deg god selvtillit og vil gjøre deg i stand til å kunne unngå å havne opp i truende situasjoner.

Mosjon
Mange sier at de ikke er i god nok form til å begynne å trene karate. Dette er feil innstilling! Treningen i Nordnes Karateklubb legger opp til en progressiv økning i treningsintensiteten og vi passer på at du får en jevn stigning i den generelle formen din. Treningen er allsidig og gir deg bedre koordinasjon, styrke, spenst og kondisjon. I tillegg tøyer vi mye slik at du over tid vil bli mykere og unngå strekkskader når du bedriver andre aktiviteter, slik som for eksempel fotball. De helsemessige fordelene er derfor store ved å begynne å trene karate hos oss.

Konkurranse
Nordnes Karateklubb har fostret mange Kongepokalvinnere og Norgesmestere opp igjennom årene. Klubben har i tillegg Europamestere og medaljevinnere i Verdens- og Europamesterskap i vår egen stilart, Wado Ryu. Klubben er også den mest aktive og erfarne stevnearrangør i regionen, og har stått for arrangementet av tre Norgesmesterskap (1990, 1997 og 2007), årlig arrangement av Bergen Open Internasjonal og jevnlige arrangement av regionale- og vestlandsmesterskap. Klubben har i samarbeid med andre klubber i samme stilart i Bergen ukentlige konkurransetreninger der det benyttes kampmatter som treningsunderlag.

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.