Sarpsborg KK

sarpsborg_kkSarpsborg Karateklubb ble stiftet i 1980. Treningslokalet er Kruseløkka ungdomsskole (Hans Nielsen Haugesgate 33, 1723 Sarpsborg). Hovedtrener er Juan Guillermo Lopez Salas, opprinnelig fra Chile.

Juan Lopez ble gradert til 4. grad svart belte i Wado Ryu karate av japanske Master Ohtsuka, sønn av selve grunnleggeren av Wado Ryu karate. I 2012 ble Juan tildelt 5. dan av sensei J. Wicks (8. Dan), hovedinstruktør i WIKF. Juan har trent karate i 28 år, instruert både barn og voksne i over 25 år og i tillegg trent Tai Chi Chuan og Chigong i over 15 år.

Sarpsborg Karateklubb jobber med å bidra til positiv utvikling blant barn, ungdom og voksne i Sarpsborg. Barn, ungdom og voksne er i aktivitet flere ganger i uka, og de lærer seg å beherske kroppen og bruke kroppen på en positiv måte, lærer disiplin og kontroll. Karate dreier seg ikke bare om slag og spark, men bidrar også med å lære barn, ungdom og voksne hvordan de skal oppføre seg mot andre mennesker i de samfunn de hører til, og hjelpe de menneskene som står svakere i samfunnet. Alle barn, barn med adferdsproblemer og barn med konsentrasjonsproblemer viser positiv fremgang når de trener karate.

Sarpsborg Karateklubb tilbyr barn, ungdom og voksne, begge kjønn å trene karate. Klubben er en av de største karateklubbene i Østfold og er en stabil og solid klubb med flere svarte belter, et stabilt trenerteam og et styre som virkelig tar vare på klubben. Klubben har 8 intruktører.

Sarpsborg karateklubb tilbyr i dag vanlig karatetrening for voksne, ungdommer og barn. Men har også trening for de som liker fighting, både dojo-fighting og konkurranse-fighting.

Barn i Sarpsborg Karateklubb, som liker å konkurrere, kan gjøre det idag i Fighting- Team. Fighting- Team tilhører Sarpsborg KarateAkademiet.

SKK ble medlem i WIKF i begynnelse av 2007. Sensei Juan Guillermo sier følgende om WIKF:
”- Det er lenge siden vi har hatt det så bra som vi har det nå, SKK føler virkelig at klubben blir tatt vare på av WIKF, både menneskelig og teknisk. WIKF har høy kompetanse i sin Tekniske Komite og Styret. Avstander fra Sarpsborg til Bergen føles ikke langt i det hele tatt, så lenge man blir tatt vare på en slik måte som vi blir tatt vare på av WIKF idag".

Sarpsborg KarateAkademiet er samarbeidspartneren til SKK, og den ble stiftet i januar 2007. Hovedinstruktør og leder bak Sarpsborg KarateAkademiet er Juan Guillermo Lopez Salas (5. Dan).

Juan tilbyr 8 skoler en ukentlig karatetrening for både jenter og gutter, alder 6-13 år. Juan Guillermo, via Sarpsborg KarateAkademiet har den største barne-fightinggruppa som driver aktivt i Norge. I året 2007 hadde Fighting-Team i gjennomsnitt mellom 45 0g 50 utøvere på Minicuper og Regionalcuper. Fighting-Team gjør seg bemerket på stevner ikke bare på grunn av antallet, men på grunn av de fine plasseringene. Siste Minicup i Troll karateklubb fikk Fighting-Team, opp imot 20 medaljer.

Juan Lopez har laget en egen designet karatebok for Sarpsborg Karate Akademiet og Sarspborg Karateklubb. Sensei Juan Lopez er utdannet illustratør, grafisk designer og webdesigner. Så det falt ham naturlig å gi kunnskapene også via en grafisk fremstilling. Han utarbeidet karateboka som skal oppfylle ulike formål. Først og fremst skal karateboka være en kilde til informasjon, gjort av bilder og tekst, og innholde en norsk-japansk ordliste av de ulike uttrykk som blir brukt på treningene, samtidig som den skal være en forbindelse mellom treneren og foresatte.

Boka inneholder regler som karatebarna skal følge i Akademiet og om barns rettigheter utarbeidet av UNICEF. I karatetreningene blir det lagt stor vekt på disiplin, høflighetsformer, koordinasjonsøvelser og barna får trent motorikk og balanse. Vi snakker også om viktige temaer som mobbing, samarbeid, toleranse, respekt og karatehistorie.

Les mer om klubben og akademiet på klubbens eget nettsted.