ikita_kkIkita Karateklubb i Bergen er en sammenslåing av klubbene Nordnes Karateklubb og Sentrum Karateklubb og har følgelig en rik historie.

Sammenslåingen er gjort for å skape et større miljø for karate i Bergen og samle ressurspersoner og trenere. Det er to erfarne klubber som er slått sammen som har vært en markant del av Bergens karate og kampsportmiljø i mange ti-år.

Hovedinstruktør er sensei Espen Nordal (6.dan) som er tidligere verdensmester i konkurranseformen kata. Sensei Kjell Gunnar Jacobsen (7.dan) er teknisk ansvarlig i klubben og han har lang erfaring som landslagsutøver, hovedtrener for karate landslaget og er den eneste mannlige utøveren fra Bergen som har kongepokalen i karate. Sensei Kjell Gunnar Jacobsen tilbringer også mye tid som konkurransedommer på nasjonalt og internasjonalt høyt nivå. Andre trenere i klubben er Ronny Meyer, Cato Lothe, Leif Helge Olsen og Arild Larsen.

Ikita Karateklubb betyr levende karateklubb og symboliserer hvordan klubben ønsker å fremstå som karateklubb og treningsmiljø.
Kjerneverdiene i klubben er idrettsglede, mestring og respekt, utledet direkte av begrepet Ikita, og alt som gjøres i klubben skal være i tråd med disse verdiene. Klubben har som visjon å fremstå som en levende klubb både for nærmiljøet og gjennom den positive treningen har på klubbens medlemmer.

Ikita har også en dobbel betydning, som mange japanske ord og uttrykk, og betyr "gi mening". Det innebærer at teknikkene som vår stilart utøver skal være praktiske og effektive selvforvarsteknikker.

Klubben har trening for voksne i AdO arena, mens trening for barn foregår i Haukelandshallen.

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.