Lilleby KarateklubbByafossen avdeling Trondheim ble etablert høsten 2012 som en underavdeling til Byafossen i Steinkjer. Trondheim hadde tidligere manglet et tilbud for Wado Ryu, men høsten 2012 tok Kjetil Gjøen og Lars Martin Berg initiativet til å starte et tilbud i Trondheim. Begge hadde trent karate tidligere i andre deler av landet, men savnet muligheten for å trene i Trondheim.

Avdelingen er administrativt underlagt Byafossen i Steinkjer, men har faste treninger i Trondheim to ganger i uken. Hovedfokus i starten var tilbud for voksne, men nå tilbys trening fra 14 år og oppover. Vi har tett samarbeid med klubben i Steinkjer, og har felles samlinger og mulighet for å trene hos hverandre.

Instruktør for Trondheimsavdelingen er Kjetil Gjøen (4. Dan) som har trent karate siden 1992. Han har konkurrert både innen kamp og kata, og innehar en Europamestertittel innen Wado kata. Da Trondheim er en stor studieby er det stadig erfarne utøvere fra andre deler av landet som flytter til byen for å studere og som henger seg med på treningene og bidrar som instruktører i de årene de er i Trondheim.

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.