os_kkOs Karateklubb ble stiftet av Mihajlo Misic (7. dan svart belte) i februar 1983. Klubben holder til i Os kommune i Hordaland og har treningslokaler på Os ungdomsskole i Os sentrum. Klubben har fostret flere norgesmestre, og vi har hatt en rekke utøvere med medaljer i VM og EM i Wado Ryu.

Os Karateklubb er medlem av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite gjennom medlemskap i Norges Karateforbund. Dette gir blant annet mulighet for trenerkurs, lederkurs og dommerkurs i regi av Idrettsforbundet, deltakelse i offisielle konkurranser i Norge og utlandet, samt forsikring for alle medlemmene.

Hovedinstruktør Cato Bruarøy (6. Dan)
Cato er også hovedinstruktør for vår karategren i Norge. Han har trent karate siden han var 12 år gammel og er tidligere norgesmester i karate. Han har også vunnet det åpne danske mesterskapet i karate og blitt verdensmester i karategrenen Kofukan Shito-Ryu. I Europamesterskap i Wado-karate har han en rekke medaljer både i kamp, kata og lag. Cato har tidligere blitt tildelt Os Kommunes kulturpris. Cato har detaljertet kunnskap om tradisjonell karate, inkludert meditasjon, strategi og filosofi.

Instruktør Trond Blomberg (3. Dan)
Trond har trent karate siden 1984, og han er en meget teknisk god utøver med gode kunnskaper om hele karatens bredde. Han er en av Norges mest erfarne og beste utøvere innen vår stilart, og han har en sjelden god evne til å skape god stemning på trening.

Instruktør Oddbjørn Aspenes (3. Dan)
Oddbjørn er en av ytterst få som har medalje både i verdensmesterskapet og europamesterskapet i vår karategren. Han var lagkaptein og hovedansvarlig for at Os Karateklubb dominerte konkurranser i Hordaland i flere år, og for at klubben fikk frem en rekke utøvere med NM-medaljer for juniorer. Oddbjørn har trent karate i mer enn 20 år og er en like dyktig instruktør som utøver.

Instruktør Vidar Mjånes (3. Dan)
Vidar har trent Wado Ryu i over 30 år og vært instruktøren til en rekke av dagens høyt profilerte WIKF ledere og instruktører. Vidar har medaljer fra NM, EM og VM i WIKF Wado Ryu, selv om han er mest kjent for å være en av de aller dyktigste i tradisjonell, hard karate. Vidar har gjennom flere år bidratt tungt til å bygge opp WIKF organisasjonen i Norge og er nå president i WIKF Norge.

Instruktør Dan Sander Soltwedel (2. Dan)
Dan Sander har flere medaljer fra norgesmesterskapet i karate og har vært på karatelandslaget. Han har vært karateinstruktør i over ti år. Dan Sander arbeidet som vekter i mange år før han tok utdanning i Politiet, og han har spisskompetanse innen selvforsvar.

Instruktør Henrik Reed larsen (2.Dan)
Henrik er regjerende Norgesmester i tungvektsklassen i kumite WKF (all-style) 2015. Han har medaljer fra EM & VM i WIKF kumite og er en av klubbens mest solide fightere. Henrik har vært en enorm bidragsyter i klubben ved i tillegg til den som har hatt mest egen trening også instruert barnepartiene opp gjennom årene. Han er nå også fast medlem av instruktør teamet i klubben for voksen/videregående partiene. Han var tidligere fast på landslaget men har nå trappet ned på denne aktiviteten og fokuserer nå mest på tradisjonell karate. Henrik er veldig allsidig og mestrer alle typer og former for kamp. Treningene som Henrik har kjennetegnes som harde fysiske treninger.

Hjelpeinstruktør Erlend Slettevold (1. Dan)
Erlend er juniornorgesmester i karate (2007) og europamester i Wado-karate (2007). Han har hovedansvaret for trening av barn i alderen 10-12år. Erlend har trenerutdanning fra Idrettsforbundet gjennom Norges Kampsportforbund.

Hjelpeinstruktør Heine Øvredal (1. Dan)
Han har trent karate siden 1985, har vunnet en rekke stevner og har medalje fra Europamesterskap i vår karategren hvor han var landslagsutøver i mange år frem til han la opp 24 år gammel. Heine er utdannet lærer og en god pedagog også innen karate. Han er en meget teknisk god utøver innen alle karatens områder.

Hjelpeinstruktør Amanda Njøten (1.Dan)
Amanda er regjerende Norgesmester i kvinne senior klassen i kumite WKF (all-style) 2015. Amanda har deltatt på WIKF EM og VM en rekke ganger. Hun er klubbens første kvinnelige sortbelte gradert og ansvarlig for barnepartiene innen kumite trening to ganger i uken. Hun er ett stort forbilde for klubbens yngre utøvere. Amanda er veldig dedikert og la ned en formidabel jobb i forkant av sin dan gradering i både teori og den praktiske delen.

Hjelpeinstruktør Heine Øvredal (1. Dan)
Han har trent karate siden 1985, har vunnet en rekke stevner og har medalje fra Europamesterskap i vår karategren hvor han var landslagsutøver i mange år frem til han la opp 24 år gammel. Heine er utdannet lærer og en god pedagog også innen karate. Han er en meget teknisk god utøver innen alle karatens områder.

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.