rana_kk

Rana Karateklubb ble startet i 1985 med Olav Jamtli som initiativtager. Han fikk med seg en gruppe som hadde trent fullkontakt karate et års tid fra før. Det var flere instruktører innom før oppstarten, men først når to hollandske marinejegere som trente Wado kom inn i bildet ble denne stilarten ble valgt.

Espen Karlsen og Tor Alex Kappfjell var instruktører til å begynne med. De reiste til Voss på påskesamling i 1985, og kom hjem med oransje belte. Det var her de etablerte den første kontakten med Sensei Mihajlo Misic, som deretter ble klubbens mentor og sjefsinstruktør frem til sin død. Han hadde samling på Mo tre ganger i året, noe som var avgjørende for klubbens utvikling.

Tor Alex reiste bort for å studere i 1986. Etter det har Espen vært hovedinstruktør alene i klubben. Espen var fast på wado-landslaget i en årrekke og har 5. plass i kamp og 4.plass i kata, både i WIKF EM og -WM. Han er medlem i teknisk komité i WIKF Norge og ble gradert 5. dan av sensei Suzuki i 2006 og 6. dan i 2009. Han har gjennom sitt virke i klubben fått fram en rekke gode konkurranseutøvere og hele 16 sortbelter.

To av klubbens mest markante og viktigste medlemmer, Olav Jamtli og Tor Alex Kappfjell, døde dessverre i ulykker i henholdsvis 1995 og 1999. Av andre utøvere som har vært med siden starten er Inge Karlsen (4.dan), som har vært instruktør i en årrekke, og Stig Nygård (2.dan) som har drevet en underavdeling på Nesna. Stig blir fortsatt ofte brukt som instruktør og dommer på samlinger og stevner.

I dag er det en rekke erfarne sortbelter som fordeler instruksjonen mellom seg. Inge Karlsen 4.dan, Ronny Olsen 3.dan, Hugo Strand 1.dan, Frode Riise 1.dan og Morten Steen 1.dan, er alle inne på fast basis som instruktører. I tillegg instruerer Espen når han har anledning på de ulike gruppene. Klubben trener i dag i gymsalen ved Mo ungdomsskole. I fremtidsplanene ligger ønsket om egne lokaler.

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.