samurai_kkSamurai Karateklubb ble stiftet så tidlig som høsten 1976. Klubben trener på Skjønnhaug skole på Lindeberg og ved Løren skole på Løren i Oslo.

Klubben har deltatt på WIKF Norge sine treningssamlinger i første halvdel av 2008, før de søkte opptak og ble tatt opp som medlemmer i organisasjonen på årsmøtet i 2008. Gjennom medlemskap i Norges Kampsportforbund er klubben medlem av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité. Klubben har lange tradisjoner innen Wado karate, og klubben har vært et arnested for utspringet av mange nye klubber opp gjennom historien. Klubbens hovedinstruktør er Segundo Lopez (4. dan). Klubben satser sterkt på barn og ungdom, i tillegg til voksne medlemmer. Alle instruktørene i klubben har trenerutdanning gjennom Idrettsforbundet.

Hoved- og barneinstruktør Segundo Lopez (4. dan)
Segundo har hovedansvaret for all voksen- og barnetrening i klubben. Han har trenerutdanning gjennom Idrettsforbundet ved Norges Kampsportforbund, og har mange års erfaring med instruksjon både av barn og voksne. Han reiser mye rundt om i verden for å motta instruksjon av de store mestrene innen karate for å på den måten øke sin egen kompetanse. Segundo er også karatedommer i konkurranser, og han har blant annet høyeste nasjonale lisens i kata (mønster).

Vokseninstruktør Thomas Bache (2. dan)
Thomas sitt karateliv startet i Bushido Karateklubb i 1985. Etter tre års tid tok han sitt første steg inn i instruktørrollen da flere av de etablerte instruktørene rett og slett ikke dukket opp på treningene. Senere ble han klubbformann, hovedinstruktør og teknisk ansvarlig. Etter syv år i lederrollen overlot han ansvaret for klubben til andre. Samurai Karateklubb ønsket hans tekniske kompetanse og han overførte en del av sine kunnskaper til klubbens medlemmer og instruktører. Han reiste ofte over til England for og få påfyll og ideer til å videreutvikle seg selv og karateklubben. Han var to ”lengre turer” over hvor kunnskapsoppdatering var første prioritet. Den første turen varte i to måneder, og det ble mye trening med to av Takamizawa Sensei sine nærmeste studenter, Graham Tuckey og Humphrey Arnett. En del trening i forskjellige klubber hvor Takamizawa Sensei hadde kurs ble det også. Thomas bodde hjemme hos nå avdøde, men ikke glemte, Takamizawa Sensei og hans familie i en måned. Der mottok han privat instruksjon av Takamizawa Sensei på dagtid og var med på hans reise rundt til forskjellige klubber hvor han holdt kurs på kveldstid og i helgene.

I år 2000 fikk han en datter og i 2003 en sønn. Det førte til at fokuset ble styrt noe mer mot familien og han var ikke lenger den som reiste på alle samlinger. Han er nå innstilt på å bygge Samurai KK opp til en klubb for folk i alle aldre, selvfølgelig sammen med klubbens ledelse og instruktører. Thomas er også karatedommer i konkurranser, og har blant annet høyeste nasjonale lisens i kumite (kamp).

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.