voss_kkVoss Karateklubb ble stiftet i 1982 av Mihajlo Misic (7. Dan). Klubben holder til i Voss kommune i Hordaland og trener på Rogne videregående skole, Voss videregående skole (Vatle) og Vangen skole på Voss. Klubben vektlegger idrettsglede og god trening, og har trening og nybegynnerkurs for ungdom, voksne og barn.

Gjennom medlemskap i Norges Kampsportforbund er Voss Karateklubb medlem av Norges Idrettsforbund og Olympiske komite. De som er med i klubben kan delta på kurs og utdanning gjennom Idrettsforbundet. Voss Karateklubb står som arrangør av en årlig treningssamling i WIKF Norge i mars/april. Denne samlingen er meget tradisjonsrik, og samtlige klubber i WIKF Norge er representert ved denne samlingen. Klubbens hovedinstruktør Rune Joanesarson (4. dan) var den første karateinstruktøren i Norge som utdannet seg til diplomtrener, og han var med å starte Trenerforum på Voss som et tverrfaglig samlingspunkt for flere idrettsgrener på Voss.

Hovedinstruktør Rune Joanesarson (5. dan)
Rune har trent karate siden 1984. I tillegg til trening i Wado karate på Voss har han trent Nanbudo i Sandefjord og Shotokan i Stavanger karateklubb. Hvert år reiser han til utlandet for å få instruksjon av de fremste instruktørene innen Wado. Rune er utdannet diplomtrener i karate, har konkurrert internasjonalt og vunne medaljer i Wado-EM og individuell medalje frå Karate-NM. Han har trent fast med det norske karatelandslaget og han var med å etablere det tverrfaglige trenerforum på Voss. Rune Joanesarson er en flink pedagog, og han er etterspurt som instruktør også i andre klubber andre steder i landet. Han har hatt karatetrening for en rekke andre idrettsgrener, fra fotballag og folkehøyskoleelever til freestylelandslaget og deltakere på ”Ekstremsportveko”. Rune er sentral i den faglige ledelsen av WIKF Norge. Han er æresmedlem i Voss Karateklubb.

Hjelpeinstruktør Bjørn Hernes (3. Dan)
Bjørn startet å trene karate på det aller første kurset som ble arrangert på Voss i 1982. Han er en dyktig utøver selv, og er svært flink til å skape et godt miljø både i klubben og i kontakt med andre karateklubber. Bjørn Hernes er utnevnt til æresmedlem i Voss Karateklubb som takk for det gode arbeidet han har gjort gjennom mange år.

Hjelpeinstruktør Magne Seim (2. Dan)
Magne har særdeles god teknikk og et høyt tempo, og er et av de største karatetalentene som har vært i Voss karateklubb. Han har gjort en stor innsats på flere område, og har blant annet vært administrativ leder i klubben. Magne har også utdanning innen Tai Chi.

Les mer om klubben på klubbens eget nettsted.