Nyhetsarkiv

gasshuko belgia 2015 2WIKF Belgia arrangerte gasshuku med sensei John Wicks (8. dan) fredag 6. til søndag 8. november 2015. Fredag var satt av til trening for brun- og sort-belter, lørdag var det trening for alle og søndag var det dan-gradering. WIKF Norge var representert med sensei Vidar Mjånes og sempai Nordan Helland. I tillegg var det deltakere fra Nederland og selvsagt Belgia.

Belgierne hadde et meget gjestfritt opplegg. Vi i den norske «delegasjonen» ble hentet på flyplassen, kjørt rett til dojo’en fredag kveld og innlosjert hos sensei og 5. dan Werner Simenon som var vår private vert og sjåfør gjennom hele helgen. En fantastisk hyggelig kar, med en stor «dojo» i bakgården der sempai Nordan Helland fikk privatleksjon i Jitte og Rohai søndag formiddag. Vi ble også invitert hjem til sjefsinstruktøren for Belgia, sensei og 7. dan Mathieu Beysen fredag kveld etter en meget hyggelig middag på en lokal pub som belgierne bekostet.

WIKF Norge vil takke WIKF Belgia for oppholdet og gjestfriheten.

Sammendrag av faglig utbytte og sensei sitt fokus på samlingen:

Kihon: Kette (alle fire) og Nagashizuki

Kata: Pinan Godan, også med bunkai, Jitte og Rohai. Fokus: «Kata er også kamptrening» (Ikita Kata). «Se først!» (Sanshin). Variasjoner i kraft (Chikara no Kyojaku). Variasjoner i timing og fart (Waza no Kankyu).

Ohyu-Gumite: Sanbonme (nr.3). Begge sider for dangraderte. Fokus: Taisabaki-delen, først til siden - så frem/inn.

Kihon-Gumite: Happonme (nr.8). Fokus: Timing og avslapping.

Tanto-Dori: Nanahomne (nr.7) og Kyuonme (nr.9). Fokus: Unnvikelse og umiddelbart teknikk mot sårbart punkt (kareata).

Tachi-Dori: Nihonme (nr.2). Fokus: Avstand (maee) Annet: Ulike taisabaki-øvelser og Ji Ju Kumite br/>

Mvh. Nordan Helland og Vidar Mjånes