Sensei Hiroji Fukazawa 8. Dan

fukazawa_i_norgeSensei Hiroji Fukazawa (8. Dan)
(1949 - 2010)

Sensei Fukazawa startet sin budotrening i meget ung alder. Hans første møte med Martial Arts var gjennom Kendo og Judo. Som 14-åring startet han å trene karate i en dojo i Inoue, før han skiftet til Minoru Mochizukis dojo i Japan. I tillegg til dette trente han Aiki Jutsu, Aikido og Katory Chinto Ryu.

I 1974 dro sensei Fukazawa til Frankrike sammen med Mochizukis sønn Hiroo for å spre karate i Europa.  Kort tid etter flyttet han til Nord-Italia, der han over en periode på to år etablerte Wado dojoer i landsdelen.

De seneste årene har sensei Fukazawa bodd i Frankrike, hvor han var hovedinstruktør for WIKF Frankrike og medlem av det franske karateforbundet som føderal ekspert og medlem av det franske graderingspanelet.

Han er verdenskjent for sin ekspertise innen Wado kata og sine bunkai-forklaringer for kataene. Han har produsert CD og DVD med sine tolkninger av bunkai, et arbeid som var sponset av det franske all-style forbundet.

Sensei Fukazawa var med og startet WIKF, og i 2001 ble han utpekt av Dr. Suzuki til å være hovedinstruktør for Wado International Karate-do Federation på verdensbasis.

Sensei Fukazawa har tidligere vært i Norge som instruktør ved treningssamlinger.

Sensei Fukazawa gikk bort i juni 2010 etter lengre tids sykdom.