Sensei Cato Bruarøy

( 7. dan )

Sensei Cato Bruarøy startet å trene karate da han var 12 år hos sensei Mihajlo Misic (7. dan) i Os Karateklubb. Sensei Misic var en av verdens fremste utøvere av Wado karate, og i tillegg til svart belte i Kyokushinkai Karate hadde Misic flere års erfaring fra andre kampformer som boksing og Kung Fu.

Cato likte den tøffe treningen, og trente Karate hver dag. Han reiste også med sensei Misic rundt i de andre Wado-klubbene i Bergensområdet. Fra han var 15 år gammel ble han etter sensei Misics ønske styremedlem i Os Karateklubb, og fra han var 17 år ble han fast hjelpeinstruktør på WIKF treningssamlinger på Vestlandet.

Som en av stilartsorganisasjonen WIKF Norges høyest graderte utøvere valgte Cato å bruke ekstremt mye tid på karate, idrett og kampkunst. I tillegg til å konkurrere både i kamp og kata tok han trenerkurs fra Norges Idrettsforbund, var dommer i ti år på lokale stevner, var styremedlem i kampsportkretsen og studerte asiatisk filosofi og en rekke ulike former for meditasjon og asiatisk medisin. Da han kom på landslaget i karate tok han ett år fri fra siviløkonomstudiet for å kunne bruke enda mer tid på karate.

Selv om han har hatt sitt hovedfokus på karate som tradisjonell kampkunst har Cato Bruarøy også deltatt i konkurranser. Han har blitt norgesmester i karate og vunnet det åpne danske mesterskapet. Innen stilarten WIKF karate har han medaljer fra Europamesterskap både i kamp, kata og lagkamp. I stilarten Shito Ryu karate vant han VM i Japan i 1999 i vektklassen sin.

I perioden 1998-2003 har sensei Cato Bruarøy også trent under sensei Geir V. Henriksen (6. dan Shito Ryu) i Mizuchi Karateklubb. Geir V. Henriksen har blant annet vært medlem av teknisk komite i European Karate Federation, og er den norske instruktøren som har trent frem flest norgesmestre i karate. Henriksen er en av Europas fremste karateinstruktører.

Bruarøy trener også Taiji og Taijiwuxigong med Dr. Shen Hongxun.

Sensei Mihajlo Misic gikk bort høsten 2003. Det var hans ønske at sensei Bruarøy skulle overta som WIKF Norges hovedinstruktør, en beslutning organisasjonens høyest graderte utøvere aksepterte. Sensei Bruarøy er leder av WIKF Norges tekniske komité. I tillegg er sensei Bruarøy medlem av Teknisk Komité i Norges Kampsportforbunds karateseksjon, og leder for valgkomiteen både for Kampsportforbundet generelt og for forbundets karateseksjon.

I dag er sensei Jon Wicks Cato Bruarøy sin instruktør i wado karate.

Meny