Sensei Jon Wicks

( 8. Dan, WIKF World Chief Instructor )

Sensei Wicks er en av Dr. Suzuki sine beste elever og faste assistenter når Dr. Suzuki reiser rundt i verden for å instruere. Sensei Wicks strtet å trene karate i en alder av 13 år. Han ble gradert Shodan (1. Dan) i en alder av 17 år, og 44 år gammel ble han en av de yngste innen Wado Ryu i verden som ble tildelt 7. Dan av Dr. Suzuki. 50 år gammel ble han den yngste offisielle Wado Ryu 8. dan, tildelt av Master Suzuki personlig. Under WIKF EM på Kypros i 2009 ble han utnent til hovedinstruktør for stilarten internasjonalt (WIKF World Chief Instructor).

Sensei Wicks har hatt en lang og suksessrik karriere som konkurranseutøver, og han har vunnet mange store mesterskap. Hans største triumf i karrieren var da han ble verdensmester i WIKF karate både i lagkamp og individuell klasse under VM i Florida i 1997. Sensei Wicks har også blitt europamester i WIKF karate 4 ganger som individuell utøver, og hele 8 ganger i lagkamp.

I tillegg til en fantastisk karriere som konkurranseutøver, har sensei Wicks hatt æren av å få trene med mange store mestre fra Japan. Blant dem er grunnleggeren av Wado Ryu, Hironori Ohtsuka I.

Sensei Wicks er en tradisjonalist som legger stor vekt på å instruere i autentisk Wado karate, slik han selv blir undervist av Dr. Suzuki. Han reiser fortsatt rundt om i verden, enten sammen med eller på vegne av Dr. Suzuki, for å viderebringe de kunnskaper han selv har hatt æren av å motta fra sine læremestre.

Sensei Wicks har tidligere instruert under treningssamlinger i Norge, og vil også bli invitert i fremtiden.

Meny