Sensei Mihaljo Misic

( 7. Dan )

( 1940 – 2003 )

Makedoneren Mihajlo Misic (7.dan) innførte Wado Ryu Karate til Norge i 1974 og etablerte en rekke klubber som senere samarbeidet gjennom WIKF Norge. Sensei Misic var karateinstruktør på heltid i nærmere 30 år og var en ildsjel som var oppriktig interessert i at andre skulle få positive erfaringer og personlig utvikling med karate. Vår trening er basert på hans prinsipper og måte å undervise på.

Mihajlo Misic ble født i Skopje i Makedonia. Han trente boksing før han begynte med fullkontakt Kyokushinkai karate i England. Han ble britisk mester i lagkamp og oppnådde svart belte i Kyokushinkai i årene før han begynte med Wado Karate. Misic var en fighter som la vekt på tradisjonelle verdier som ære, lojalitet og mot, samt evne til å tåle smerte. Han hadde fokus på at karateteknikker også skulle fungere effektivt i selvforsvar. Han opplevde selv at dette hadde reddet ham ut av situasjoner både i det tidligere Jugoslavia og i London. Misic hadde gode resultater i konkurranser, inkludert sølvmedalje i Europamesterskapet i karate.

På sine eldre dager var Misic noe rundere i kantene enn før, men han var like tøff. Misic var en meget teknisk god utøver og en flink pedagog. Han var respektert av karateutøvere over hele verden, og var meget godt likt av sine elever. Vi er takknemlige for at en slik trenerkapasitet valgte å bosette seg i Norge.

Sensei Mihajlo Misic døde fredfullt i Bergen 2. november 2003 etter lang tids sykdom.

Meny